Dit besluit en de aanvulling erop van 18 december 2007 (met name betreffende de kwestie van de tarieven) wijzen Belgacom Mobile, Mobistar en BASE aan als operatoren met aanmerkelijke marktmacht op de wholesalemarkten voor mobiel-gespreksafgifte en leggen hun bijgevolg een reeks verplichtingen op.

Tegen deze besluiten werden ettelijke beroepen ingesteld. Het Brusselse hof van beroep heeft op 4 april 2008 beslist om het aanvullende besluit te schorsen. In een arrest van 30 juni 2009 vernietigde datzelfde hof gedeeltelijk het besluit van 11 augustus 2006 en de aanvulling daarop.

Naar aanleiding van deze twee arresten nam het BIPT respectievelijk de volgende besluiten aan:

  • Dat van 29 april 2008 betreffende de MTR-tarieven
  • Dat van 10 augustus 2010 (“vernieuwingsbesluit”), dat bepaalde punten corrigeert van het besluit van 11 augustus 2006 dat vernietigd is.

KPN heeft tegen het vernieuwingsbesluit een beroep ingesteld, maar zag later af van zijn rechtsvordering.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven