De raadpleging gericht op de grensoverschrijdende pakketbezorging eindigt op 30 september 2020.

Het doel van de raadpleging is om het advies te krijgen van de respondenten over de toepassing van Verordening EU 2018/644 over de grensoverschrijdende pakketbezorgdiensten. De verordening beoogt het regelgevend toezicht en de transparantie in de sector van de pakketbezorging te verbeteren, met name door de transparantie van de openbare tarieven voor bepaalde diensten van pakketbezorging te vergroten en door te voorzien in de beoordeling van bepaalde tarieven voor de grensoverschrijdende pakketbezorging. 

De opmerkingen van de stakeholders zullen dienen voor een verslag over de toepassingen van de verordening, gepubliceerd door de Europese Commissie. Het verslag evalueert ook de bijdrage van de verordening tot de verbetering van de grensoverschrijdende pakketbezorgingsdiensten en de impact ervan op de elektronische handel.

De raadpleging is gericht tot de aanbieders van pakketbezorgingsdiensten, de consumenten en retailers, hun verenigingen en de sociale partners. 

De raadpleging vindt u hier.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven