Dit besluit definieert een nationale markt voor huurlijnen die steunen op de SDH- en WDM-technologie, ongeacht de bitsnelheid. De conclusie luidt dat Belgacom (nu: Proximus) over een aanmerkelijke macht op deze markt beschikt en bijgevolg legt dit besluit dat bedrijf een reeks correctiemaatregelen op.

Op 15 oktober 2009 na een beroep ingesteld door Belgacom, heeft het hof van beroep van Brussel dit besluit vernietigd. De voorziening in cassatie ingediend door het BIPT tegen deze nietigverklaring is door het hof verworpen op 4 maart 2013.

Op 14 oktober 2010 heeft het BIPT een vernieuwingsbesluit aangenomen tot rechtzetting van het vernietigde besluit, waarvan een bijgewerkte (“gecoördineerde”) versie openbaar is gemaakt.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven