In juli 2022 publiceerde het BIPT een studie over de evolutie van de breedband- en televisiemarkten in België sinds 2018, met inbegrip van een sectie over de prijzen voor vaste en convergente particuliere telecomdiensten. 

Deze mededeling actualiseert de evolutie van de residentiële prijzen van vast internet en bundels, door deze in kaart te brengen tot januari 2024 en meer bepaald de minimale prijs die particulieren moeten betalen om te voorzien in specifieke telecombehoeften.

Uit de analyse blijkt dat de prijzen voor vaste internetabonnementen die alleen (“standalone”) of samen met een mobiel abonnement afgenomen worden stabiel bleven of zelfs daalden over de afgelopen vijf jaar. 

De consument betaalt echter uitgesproken meer voor de grotere convergente bundels die televisie en mobiele telefonie bevatten. Net daar zitten de meeste klanten. Ook de bundels zonder mobiele component, die worden afgenomen door circa een kwart van de Belgische klanten, kenden een negatieve evolutie vanuit het standpunt van de consument.
 

Naar boven