In het kader van de beslissing van de CRC van 29 juni 2018 betreffende de analyse van de markten voor breedband en televisieomroep, heeft de CRC  aan Proximus verplichtingen opgelegd inzake toegang tot zijn koper- en FTTH-netwerk. Aan deze toegangsverplichtingen zijn tariefverplichtingen gekoppeld. De bitstreamdiensten bestaan enerzijds uit de toegangsdienst (waarvan de tarieven worden vastgesteld in het kader van de besluiten inzake “Rental fees”) en anderzijds uit Ethernet-transportdiensten.

Het BIPT zal de tarifering van het Ethernet-transport die eerder bepaald werd door het besluit van 13 januari 2015 herbekijken. In het kader van deze herziening zal de volledige tarifering van het Ethernet-transport worden onderzocht, zowel voor het lokale als het centrale transport, voor de diensten op het kopernetwerk en op het glasvezelnetwerk van Proximus. Om deze herziening te kunnen uitvoeren, heeft de regulator zich van een nieuw “bottom-up” kostenmodel voorzien dat het netwerk van een efficiënte operator kan weergeven. 
 

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven