Om de betrouwbaarheid van identificatie van de oproepende partij de CLI (calling line identification) te verhogen, heeft het BIPT in het document (Raadpleging van 9 juni 2020 met betrekking tot de richtsnoeren CLI (Calling Line Identification) ) vier principes gedefinieerd waaraan operatoren die spraakoproepen afwikkelen moeten voldoen.

Eveneens werd voor internationale oproepen aangegeven hoe met de CLI best wordt omgegaan indien het niet mogelijk is om de vier principes te volgen. Deze richtsnoeren werden ter consultatie aan de sector voorgelegd. In bijgesloten document kan u de samenvatting en analyse van de commentaren van de respondenten vinden.

Op basis hiervan werden de Richtsnoeren identificatie oproepende partij (CLI) van 4 december 2020 herzien.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven