Het BIPT publiceert het derde jaarlijks verslag betreffende het toezicht op netneutraliteit in België.

Enkele hoofdpunten:

  • Het BIPT heeft het voorbije jaar belangrijke projecten rond het meten van de kwaliteit van de ervaring van de internettoegangsdienst uitgerold. Zo heeft het BIPT een crowdsourcing- applicatie gelanceerd waarmee de kwaliteit van de ervaring op het terrein kan worden gemeten via de gebruikers. Ook publiceerde het BIPT op zijn nieuwe dataportaal www.bipt-data.be de resultaten van drive-tests, uitgevoerd door meetwagens van het BIPT.
  • Zero-rating werd in de periode 1 mei 2018 – 30 april 2019 hoofdzakelijk gemonitored, zonder dat er globaal reden bleek te zijn om in te grijpen. In twee gevallen (Zero-rating bij Epic en bij wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het WK 2018) meende het BIPT evenwel in te moeten grijpen, telkens ten aanzien van Proximus.
  • Er zijn geen gevallen van blokkeringen van diensten of applicaties in het netwerk vastgesteld.
  • Op het vlak van de keuzemogelijkheden van de eindgebruikers zijn de inbegrepen mobiele datavolumes in de aanbiedingen van de ISPs opnieuw groter geworden, om de evolutie van het toenemende mobiele dataverkeer op te vangen.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven