Uit het jaarlijks economisch cijferrapport van de elektronische communicatiesector stelt het BIPT voor 2019 vast dat het mobiel dataverbruik opnieuw zeer sterk is toegenomen.

Zo is het maandelijks gemiddelde dataverbruik per datasimkaart al opgelopen tot bijna 3 gigabyte, wat een toename op een jaar tijd is van 56% of meer dan 1 gigabyte per maand. Op 5 jaar tijd kan een vertienvoudiging van het dataververkeer worden vastgesteld.

Ons land heeft ook al meer dan 3 miljoen actieve Machine to Machine (M2M) simkaarten, waardoor de netwerken van de mobiele operatoren ook meer en meer worden ingezet voor Internet of Things (IoT) toepassingen. Het exponentieel toegenomen mobiele dataverbruik noopt het BIPT om in bijkomend radiospectrum te voorzien.

Ondanks de zeer sterke toename van het mobiele dataverbruik bleef de mobiele retail dienstenomzet met 2,170 miljard euro vergelijkbaar met 2018.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven