Vice-eersteminister en minister van Telecommunicatie, mevrouw Petra De Sutter, lanceerde in oktober 2021 het nationaal plan voor vast en mobiel breedband (het “breedbandplan”).

Hoeksteen van dit plan is het wegwerken van de zogenaamde "witte zones", ofwel zones waar geen ultrasnel breedbandnetwerk met een downloadsnelheid van ten minste 100 Mbps aanwezig is en waar een dergelijk netwerk in de relevante tijdshorizon ook niet zal worden ontwikkeld. Daarom werd 40,7 miljoen euro vrijgemaakt, die onder de vorm van subsidies toegekend zullen worden aan de operatoren om in deze gebieden vaste netwerken met zeer hoge capaciteit (ofwel “VHCN”) aan te leggen.

Om in aanmerking te komen, is deelname aan de competitieve procedure georganiseerd door de FOD Economie, verplicht (de “projectoproep”).

Via de openbare raadpleging georganiseerd door de FOD Economie kunnen de operatoren hun opmerkingen kenbaar maken met betrekking tot deze toekomstige oproep. De raadpleging kunt u via deze link vinden.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven