Met dit besluit bevestigt het BIPT dat Proximus nog altijd een dominante positie bekleedt op de markt voor hoogwaardige toegang en handhaaft het de bestaande verplichtingen die op Proximus rusten inzake toegang, transparantie, non-discriminatie en prijscontrole. Aan Proximus wordt bovendien een nieuwe verplichting opgelegd, namelijk die om toegang aan te bieden tot kabelgoten waarin zijn glasvezels liggen.

Het BIPT heeft evenwel rekening gehouden met het feit dat er al verscheidene infrastructuren aanwezig zijn in bepaalde delen van het land en het heeft een honderdtal zones bepaald waar Proximus wel nog steeds toegang tot zijn netwerk moet verlenen, maar niet meer onderworpen is aan een controle op de wholesaleprijzen (behalve voor toegang tot kabelgoten).

In opvolging van dit besluit van 19 december 2019 bezorgde Proximus het BIPT een update van het referentieaanbod voor actieve hoogwaardige toegang, zijnde het BROTSoLL-referentieaanbod of “Proximus Reference Offer for Terminating Segments of Leased Lines”. Het BIPT heeft hierover een besluit aangenomen op 20 september 2021.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven