Dit besluit betreft de analyse van de wholesalemarkt voor ontbundelde toegang en van de wholesalemarkt voor bitstreamtoegang. De conclusie is dat Belgacom aanmerkelijke macht heeft op die markten en bijgevolg legt dit besluit een reeks verplichtingen op aan Belgacom.

Op 12 november 2008 is aan dit besluit een addendum toegevoegd waarbij rekening is gehouden met een aantal ontwikkelingen in het netwerk van Belgacom (uitfasering van het ATM-netwerk, uitrol van de VDSL2-technologie en sluiting van lokale centrales).

Na een beroep ingesteld door Belgacom is dit besluit op 12 mei 2009 gedeeltelijk nietig verklaard door het hof van beroep van Brussel.

Om die gedeeltelijke vernietiging te verhelpen heeft het BIPT op 2 september 2009 een vernieuwingsbesluit aangenomen. Belgacom heeft tegen dat vernieuwingsbesluit een beroep ingesteld, maar heeft vervolgens van zijn verzoek afgezien.

 

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven