Inzake radioamateurisme zijn twee gebeurtenissen van speciaal belang dit jaar.

Ten eerste, de “Internationale Dag van de Radioamateur”, op 18 april 2021, dat als thema heeft “Home, but never Alone”.

Deze dag heeft als doel de radioamateurs te stimuleren om verder te doen met het experimenteren met radio in het algemeen, de techniek in het bijzonder.

Het thema toont het belang van dit specifieke sociaal netwerk tijdens de huidige pandemie die veel mensen in sociaal isolement duwt.

Ten tweede, de verjaardag van de eerste transatlantische radiotransmissie, op 12 december 2021.
Op die datum is het 120 jaar geleden dat Guglielmo MARCONI er voor het eerst in slaagde de Atlantische oceaan draadloos te overbruggen met radiosignalen.
Dit luidde het telecommunicatie tijdperk in en stond aan de wieg van wat vele radioamateurs nu nog elke dag doen.

Zelfs in het hedendaagse tijdperk van razendsnelle communicatie, wenst het BIPT deze gebeurtenissen extra in de kijker te zetten en te ondersteunen.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven