De indicatoren in dit observatorium hebben als doel de structuur van de markt voor alle belanghebbenden van de postsector weer te geven. Deze editie, die ondertussen gebaseerd is op een chronologische reeks die van 2010 tot 2018 gaat, neemt de indicatoren over die in de vorige editie gepubliceerd zijn en voegt daar nieuwe aan toe. Aldus wordt meer aandacht besteed aan het segment van de pakjes en expreszendingen.

De trends die in de voorgaande jaren zijn aangekondigd op de Belgische postmarkt, worden bevestigd in 2018.

De groei van de postale markt versnelt en loopt op tot 5% in 2018 tegenover 3,4% in 2017, waardoor ze nu 2,65 miljard euro bereikt.

Die goede prestaties vloeien voort uit twee fenomenen: enerzijds de dynamische groei van het segment van de pakjes en van snelpost, dat binnen de postale markt steeds meer gewicht krijgt door de vooruitgang van e-commerce en anderzijds de mindere daling dan in de voorgaande jaren van de inkomsten uit de brievenpost.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven