Brussel, 21 december 2021 – Uit de vergelijkende internationale prijzenstudie, die het BIPT vandaag op zijn website publiceert, blijkt dat België een land is waar de prijzen van telecomdiensten in het algemeen op een hoog niveau liggen in vergelijking met de buurlanden. De rangschikking dient wel genuanceerd te worden voor bepaalde profielen. Zo zijn onze telecomprijzen vrij competitief wat de basisbehoeften voor mobiele diensten betreft. Naarmate de behoeften aan spraak en data toenemen, wordt ons land doorgaans duurder in vergelijking met zijn buurlanden. Voor consumenten die gebruik maken van gebundelde aanbiedingen (een combinatie van internet-, tv-, vaste- en/of mobiele telefoniediensten), vallen de prijzen bij ons in het algemeen hoog uit. Net zoals voor de mobiele aanbiedingen, betaalt de Belgische consument in vergelijking met de buurlanden aanzienlijk meer voor bundels naarmate zijn behoeften toenemen.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven