Update van de gegevens in verband met uw activiteiten

Waarschuwing: Het document moet eerst worden opgeslagen alvorens het te openen met een geschikt programma. Door er rechtstreeks op te klikken, wordt het geopend via de internetbrowser en zal de pdf niet werken zoals bedoeld.

Enkele voorbeelden van netwerken en diensten

Deze niet-uitputtende lijst bevat enkele voorbeelden van netwerken en diensten, die uit de voorgestelde categorieën moeten worden gekozen.

Netwerk Voorbeeld
Koperen lijn (DSL) xDSL-netwerk op basis van metalen kabels.
Coax (Kabel-TV) Netwerk via coaxiale kabel
Fiber Glasvezelnetwerk
Systeem via elektrische kabel Netwerk door de bedrading die gebruikt wordt om elektriciteit te vervoeren
Draadloos (spectrum via vergunning) Draadloos netwerk dat gebruik maakt van spectrum onder licentie, b.v. Tetra Network
Draadloos (vergunningsvrij spectrum) Een draadloos netwerk dat gebruik maakt van "vrij" spectrum, zoals een wifi-netwerk
Standaard mobiele netwerken (2G, 3G, 4G, 5G, ...) Mobiel netwerk met standaarden als 2G, 3G, 4G, 5G
Andere mobiele oplossingen (b.v. Tetrapol) Elk ander type mobiel netwerk
Onderzeese kabels Onderzees kabelnetwerk
Satelliet Satellietnetwerk
Andere Elk ander type niet-mobiel netwerk

 

Dienst Voorbeeld
Vaste internettoegangdienst Dienst die toegang biedt tot het vaste internet (bv. toegang via glasvezel)
Mobiele internettoegangdienst Dienst die toegang tot mobiel internet mogelijk maakt (bv. toegang via 4G)
 
Vaste interpersoonlijke communicatiedienst gebaseerd op nummering Een vaste dienst die de rechtstreekse interpersoonlijke en interactieve uitwisseling van informatie mogelijk maakt via elektronische communicatienetwerken tussen een eindig aantal personen (bv. vaste telefoonlijn om te bellen, VOIP-gesprekslijn) die een verbinding tot stand brengt met openbaar toegewezen nummersmiddelen
Mobiele interpersoonlijke communicatiedienst gebaseerd op nummering Een mobiele dienst die de rechtstreekse interpersoonlijke en interactieve uitwisseling van informatie mogelijk maakt via elektronische communicatienetwerken tussen een eindig aantal personen (bv. mobiele telefoonlijn, SMS, RCS, mobiele VOIP-lijn, ...) die een verbinding tot stand brengt met door de overheid toegewezen nummersmiddelen.
Datatransmissie Elke dienst die de transmissie van gegevens mogelijk maakt die niet aan een andere definitie voldoen.
Huurlijnen Een huurlijn is een specifiek communicatiekanaal dat twee of meer locaties met elkaar verbindt, bijvoorbeeld.
Roamingdienst (MCA en MCV) Mobiele communicatiedienst aan boord van vliegtuigen of vaartuigen.
Transport van telefoonverkeer tussen operatoren Dienst voor de doorgifte van telefoonverkeer tussen operatoren (niet eindgebruikers).
M2M-dienst Machine-to-machine-dienst, zoals IoT, waarbij gegevens met weinig of geen menselijke interactie tussen twee apparaten worden doorgegeven.
Andere Elke andere elektronische communicatiedienst die niet onder de andere definities valt.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven