Deze CRC-beslissing betreft de analyse van de markt voor televisieomroep op het tweetalige grondgebied van Brussel-Hoofdstad. De conclusie is dat de kabeloperatoren Numericable, Brutele en Telenet aanzienlijke marktmacht hebben. Bijgevolg worden hen een aantal verplichtingen opgelegd, in het bijzonder die om hun netwerk open te stellen voor concurrerende operatoren.

Gelijkwaardige beslissingen zijn tegelijk aangenomen door de CRC voor respectievelijk het Nederlandse taalgebied, het Franse taalgebied en het Duitse taalgebied.

Tegen deze besluiten zijn ettelijke beroepen ingesteld. Het hof van beroep van Brussel heeft die allemaal verworpen. Coditel, AIESH en Telenet zijn in cassatie gegaan, maar hun cassatieberoep is verworpen.

 

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven