Het BIPT sloot gisteren de voornaamste fase van de radiospectrumveiling af.

Na de start op 1 juni 2022 werd de belangrijkste fase van de veiling van het nieuwe 5G-spectrum (700 MHz, 3600 MHz)  en het bestaande 2G- en 3G-radiospectrum (900MHz, 1800 MHz, 2100MHz) beëindigd met een opbrengst van 1.202.192.400 euro. Vijf operatoren, met name Citymesh Mobile NV, Network Research Belgium NV, Orange Belgium NV, Proximus NV, en Telenet Group NV, namen deel aan de veiling en konden elk een deel van het radiospectrum verwerven waarmee ze het mobiele telecomlandschap in ons land zullen bepalen voor de komende 20 jaar.

De opbrengst van 1,2 miljard euro is door opbod tijdens de veiling bestaande uit opeenvolgende rondes met stijgende prijzen 468,5 miljoen euro hoger uitgevallen dan de vastgestelde instapprijs voor de start van de veiling. Deze opbrengst zal mogelijk nog verhoogd worden met de opbrengst van een positioneringsfase van deze banden.

Nadien volgt ook nog de veiling van de 1400MHz-band.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven