Ibpt -> Consumenten -> Telefoon 20 meeste recente toevoegingen Sat, 24 Aug 2019 21:57:58 +0200 Zend_Feed_Writer 1.11.11 (http://framework.zend.com) http://www.bipt.be Het BIPT waagt zich op Facebook Het BIPT waagt zich op Facebook, een platform dat u ongetwijfeld kent en ook zelf al gebruikt. Ziehier onze pagina: https://www.facebook.com/BIPT-IBPT-367997823842468/

In een eerste instantie zullen er op deze pagina berichten worden gepost om de speciaal voor het BIPT ontwikkelde smartphoneapplicatie te promoten: de BIPT-speedtest (te vinden in de App Store]]> Tue, 07 May 2019 00:00:00 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/68-het-bipt-waagt-zich-op-facebook https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/68-het-bipt-waagt-zich-op-facebook Het BIPT waagt zich op Facebook, een platform dat u ongetwijfeld kent en ook zelf al gebruikt. Ziehier onze pagina: https://www.facebook.com/BIPT-IBPT-367997823842468/

In een eerste instantie zullen er op deze pagina berichten worden gepost om de speciaal voor het BIPT ontwikkelde smartphoneapplicatie te promoten: de BIPT-speedtest (te vinden in de App Store]]> Beëindiging van diensten voor eindgebruikers van Alpha 11 (Dommel/Billi) Het BIPT deelt u mee dat de wholesaleovereenkomst tussen Alpha 11 en Proximus stopgezet wordt. Dit zal een directe impact hebben op de eindgebruikers van Alpha 11 vanaf zondag 31 maart 2019. Zij zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe telecomoperator teneinde nog gebruik te kunnen maken van hun internetverbinding, vaste telefonie en/of mobiele telefonie, afhankelijk van het product dat zij afnemen bij Alpha 11.

Indien u een klant bent van Alpha 11 (Dommel/Billi) en verdere informat]]> Wed, 27 Mar 2019 00:00:00 +0100 https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/67-beeindiging-van-diensten-voor-eindgebruikers-van-alpha-11-dommel-billi https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/67-beeindiging-van-diensten-voor-eindgebruikers-van-alpha-11-dommel-billi Het BIPT deelt u mee dat de wholesaleovereenkomst tussen Alpha 11 en Proximus stopgezet wordt. Dit zal een directe impact hebben op de eindgebruikers van Alpha 11 vanaf zondag 31 maart 2019. Zij zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe telecomoperator teneinde nog gebruik te kunnen maken van hun internetverbinding, vaste telefonie en/of mobiele telefonie, afhankelijk van het product dat zij afnemen bij Alpha 11.

Indien u een klant bent van Alpha 11 (Dommel/Billi) en verdere informat]]> FAQ's betreffende de verwachte stroomonderbrekingen voor de winter 2018-2019 Mon, 18 Feb 2019 16:57:00 +0100 https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/klachten-problemen/faq-s-betreffende-de-verwachte-stroomonderbrekingen-voor-de-winter-2018-2019 https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/klachten-problemen/faq-s-betreffende-de-verwachte-stroomonderbrekingen-voor-de-winter-2018-2019 Resultaten van de rijtestcampagne - Tweede semester 2018 Fri, 15 Feb 2019 17:46:00 +0100 https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/dienstkwaliteit/resultaten-van-de-rijtestcampagne-tweede-semester-2018 https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/dienstkwaliteit/resultaten-van-de-rijtestcampagne-tweede-semester-2018 Mededeling van de Raad van het BIPT van 18 juni 2018 met betrekking tot mobiele dekking en het gebruik van draadloze verbindingen binnenshuis Tue, 19 Jun 2018 14:05:00 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/dienstkwaliteit/mededeling-van-de-raad-van-het-bipt-van-18-juni-2018-met-betrekking-tot-mobiele-dekking-en-het-gebruik-van-draadloze-verbindingen-binnenshuis https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/dienstkwaliteit/mededeling-van-de-raad-van-het-bipt-van-18-juni-2018-met-betrekking-tot-mobiele-dekking-en-het-gebruik-van-draadloze-verbindingen-binnenshuis Enquête van het BIPT over uw gebruik van telefonie, van het internet en van televisie Het BIPT heeft aan de firma Profacts een enquête toevertrouwd over de telecommunicatiegewoonten van de Belgische bevolking.

Er is een vragenlijst verstuurd aan personen die geselecteerd zijn door het Rijksregister op basis van hun leeftijd, geslacht en streek waar ze wonen. De anonimiteit van de antwoorden is gewaarborgd.

De vragenlijst moet worden teruggestuurd tegen 1 mei.

Mocht u verdere informatie wensen, dan kunt u terecht bij Profacts op het num]]>
Fri, 02 Feb 2018 00:00:00 +0100 https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/65-enquete-van-het-bipt-over-uw-gebruik-van-telefonie-van-het-internet-en-van-televisie https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/65-enquete-van-het-bipt-over-uw-gebruik-van-telefonie-van-het-internet-en-van-televisie Het BIPT heeft aan de firma Profacts een enquête toevertrouwd over de telecommunicatiegewoonten van de Belgische bevolking.

Er is een vragenlijst verstuurd aan personen die geselecteerd zijn door het Rijksregister op basis van hun leeftijd, geslacht en streek waar ze wonen. De anonimiteit van de antwoorden is gewaarborgd.

De vragenlijst moet worden teruggestuurd tegen 1 mei.

Mocht u verdere informatie wensen, dan kunt u terecht bij Profacts op het num]]>
FAQ van het BIPT bestemd voor de consumenten in verband met de verplichte identificatie van de gebruikers van prepaidkaarten Fri, 08 Sep 2017 14:48:00 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/prepaidkaarten/faq-van-het-bipt-bestemd-voor-de-consumenten-in-verband-met-de-verplichte-identificatie-van-de-gebruikers-van-prepaidkaarten https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/prepaidkaarten/faq-van-het-bipt-bestemd-voor-de-consumenten-in-verband-met-de-verplichte-identificatie-van-de-gebruikers-van-prepaidkaarten Easy Switch Easy switch is een procedure die werd ingevoerd om het veranderen van operator gemakkelijker te maken wanneer u ten minste over een internettoegangsdienst of een televisiedienst beschikt.

De procedure is van toepassing vanaf 1 juli 2017. Ze wordt geregeld door het koninklijk besluit van 6 september 2016 betreffende de migratie va]]> Thu, 29 Jun 2017 11:53:00 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/easy-switch https://www.bipt.be/nl/consumenten/telefoon/easy-switch Easy switch is een procedure die werd ingevoerd om het veranderen van operator gemakkelijker te maken wanneer u ten minste over een internettoegangsdienst of een televisiedienst beschikt.

De procedure is van toepassing vanaf 1 juli 2017. Ze wordt geregeld door het koninklijk besluit van 6 september 2016 betreffende de migratie va]]> Mag ik een abonnement nemen bij een operator van een andere EU-lidstaat en dat permanent gebruiken in België? De Europese reglementering inzake roaming heeft niet tot doel permanente roaming toe te staan, namelijk de aankoop van een abonnement of van een prepaid kaart bij een buitenlandse Europese operator om daarvan permanent gebruik te maken in België.

De reglementering schrijft voor dat de operatoren een beleid van redelijk gebruik mogen invoeren om zich te wapenen tegen een ]]> Wed, 31 May 2017 15:33:23 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/207-mag-ik-een-abonnement-nemen-bij-een-operator-van-een-andere-eu-lidstaat-en-dat-permanent-gebruiken-in-belgie https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/207-mag-ik-een-abonnement-nemen-bij-een-operator-van-een-andere-eu-lidstaat-en-dat-permanent-gebruiken-in-belgie De Europese reglementering inzake roaming heeft niet tot doel permanente roaming toe te staan, namelijk de aankoop van een abonnement of van een prepaid kaart bij een buitenlandse Europese operator om daarvan permanent gebruik te maken in België.

De reglementering schrijft voor dat de operatoren een beleid van redelijk gebruik mogen invoeren om zich te wapenen tegen een ]]> Prepaidkaarten - Waarop slaat de nieuwe reglementering? Wat verandert er?

De nieuwe reglementering, vastgelegd in het Prepaidkaarten - In welke gevallen dient men zich te identificeren? Ik wens een prepaid kaart te kopen. Wat moet ik doen?

Uw operator zal uw prepaid kaart pas mogen activeren (d.w.z. bruikbaar maken) nadat hij uw identiteit heeft vastgesteld.

Hij zal de kaart niet mogen activeren als hij een anomalie of een fout in verband met uw identiteit vaststelt.

Wat moet ik doen als mijn operator me opnieuw vraagt me te identificeren? Thu, 08 Dec 2016 14:48:10 +0100 https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/205-prepaidkaarten-in-welke-gevallen-dient-men-zich-te-identificeren https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/205-prepaidkaarten-in-welke-gevallen-dient-men-zich-te-identificeren Ik wens een prepaid kaart te kopen. Wat moet ik doen?

Uw operator zal uw prepaid kaart pas mogen activeren (d.w.z. bruikbaar maken) nadat hij uw identiteit heeft vastgesteld.

Hij zal de kaart niet mogen activeren als hij een anomalie of een fout in verband met uw identiteit vaststelt.

Wat moet ik doen als mijn operator me opnieuw vraagt me te identificeren? Prepaidkaarten - Wie moet zich identificeren? Hoe kan een rechtspersoon (vzw, vennootschap, enz.) prepaid kaarten kopen?

Wanneer één of meer prepaid kaarten worden aangekocht voor rekening van een rechtspersoon (vzw, vennootschap, enz.) is het de natuurlijke persoon (één van de vertegenwoordigers) die de activering van de kaart aanvraagt, die zich zal moeten identificeren. Doorgaans is dat de manager van de prepaid kaarten]]> Thu, 08 Dec 2016 14:29:36 +0100 https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/204-prepaidkaarten-wie-moet-zich-identificeren https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/204-prepaidkaarten-wie-moet-zich-identificeren Hoe kan een rechtspersoon (vzw, vennootschap, enz.) prepaid kaarten kopen?

Wanneer één of meer prepaid kaarten worden aangekocht voor rekening van een rechtspersoon (vzw, vennootschap, enz.) is het de natuurlijke persoon (één van de vertegenwoordigers) die de activering van de kaart aanvraagt, die zich zal moeten identificeren. Doorgaans is dat de manager van de prepaid kaarten]]> Prepaidkaarten - Hoe moet men zich identificeren? Wanneer moet men zich identificeren?

U kunt zich identificeren op het ogenblik van de aankoop van de prepaid kaart (bijvoorbeeld in een verkooppunt) of later (bijvoorbeeld indien u de prepaid kaart koopt in een verkooppunt dat niet in staat is om u te identificeren). U identificeert zich dan later via de website van de operator.

De identificatiemethode(s) bepalen die door uw operator w]]> Thu, 08 Dec 2016 11:47:01 +0100 https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/203-prepaidkaarten-hoe-moet-men-zich-identificeren https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/203-prepaidkaarten-hoe-moet-men-zich-identificeren Wanneer moet men zich identificeren?

U kunt zich identificeren op het ogenblik van de aankoop van de prepaid kaart (bijvoorbeeld in een verkooppunt) of later (bijvoorbeeld indien u de prepaid kaart koopt in een verkooppunt dat niet in staat is om u te identificeren). U identificeert zich dan later via de website van de operator.

De identificatiemethode(s) bepalen die door uw operator w]]> Prepaidkaarten - Risico voor fraude Van welk soort van fraude kan ik slachtoffer zijn?

Er moet bijzonder worden opgelet voor een derde die zou kunnen proberen zich voor te doen als uw operator, uw identificatiegegevens en -documenten te vragen en u nadeel te berokkenen (deze gegevens en documenten misbruiken, oproep met toeslag, enz.).

Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die onwettig (kunnen) zijn: