Ibpt -> Consumenten -> Internet & TV 20 meeste recente toevoegingen Mon, 26 Aug 2019 09:01:45 +0200 Zend_Feed_Writer 1.11.11 (http://framework.zend.com) http://www.bipt.be Het BIPT waagt zich op Facebook Het BIPT waagt zich op Facebook, een platform dat u ongetwijfeld kent en ook zelf al gebruikt. Ziehier onze pagina: https://www.facebook.com/BIPT-IBPT-367997823842468/

In een eerste instantie zullen er op deze pagina berichten worden gepost om de speciaal voor het BIPT ontwikkelde smartphoneapplicatie te promoten: de BIPT-speedtest (te vinden in de App Store]]> Tue, 07 May 2019 00:00:00 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/68-het-bipt-waagt-zich-op-facebook https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/68-het-bipt-waagt-zich-op-facebook Het BIPT waagt zich op Facebook, een platform dat u ongetwijfeld kent en ook zelf al gebruikt. Ziehier onze pagina: https://www.facebook.com/BIPT-IBPT-367997823842468/

In een eerste instantie zullen er op deze pagina berichten worden gepost om de speciaal voor het BIPT ontwikkelde smartphoneapplicatie te promoten: de BIPT-speedtest (te vinden in de App Store]]> Beëindiging van diensten voor eindgebruikers van Alpha 11 (Dommel/Billi) Het BIPT deelt u mee dat de wholesaleovereenkomst tussen Alpha 11 en Proximus stopgezet wordt. Dit zal een directe impact hebben op de eindgebruikers van Alpha 11 vanaf zondag 31 maart 2019. Zij zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe telecomoperator teneinde nog gebruik te kunnen maken van hun internetverbinding, vaste telefonie en/of mobiele telefonie, afhankelijk van het product dat zij afnemen bij Alpha 11.

Indien u een klant bent van Alpha 11 (Dommel/Billi) en verdere informat]]> Wed, 27 Mar 2019 00:00:00 +0100 https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/67-beeindiging-van-diensten-voor-eindgebruikers-van-alpha-11-dommel-billi https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/67-beeindiging-van-diensten-voor-eindgebruikers-van-alpha-11-dommel-billi Het BIPT deelt u mee dat de wholesaleovereenkomst tussen Alpha 11 en Proximus stopgezet wordt. Dit zal een directe impact hebben op de eindgebruikers van Alpha 11 vanaf zondag 31 maart 2019. Zij zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe telecomoperator teneinde nog gebruik te kunnen maken van hun internetverbinding, vaste telefonie en/of mobiele telefonie, afhankelijk van het product dat zij afnemen bij Alpha 11.

Indien u een klant bent van Alpha 11 (Dommel/Billi) en verdere informat]]> Herinneringskosten en beperkte dienstverlening vóór stopzetting dienst
Indien u uw factuur niet hebt betaald, moet de operator u verwittigen alvorens de diensten stop te zetten. 

De eerste schriftelijke herinnering is gratis. De kosten voor de daaropvolgende schriftelijke herinneringen mogen niet hoger liggen dan 10 euro. Let op: een herinneringsSMS, die een operator u zou sturen, kan ook gelden als een schriftelijke herinnering.

De operator kan u ook een nalatigheidsinterest aanrekenen op het laattijdig betaalde bedrag. Die mag niet h]]> Fri, 29 Jun 2018 15:22:00 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/internet/tarifering-van-de-diensten/herinneringskosten-en-beperkte-dienstverlening-voor-stopzetting-dienst https://www.bipt.be/nl/consumenten/internet/tarifering-van-de-diensten/herinneringskosten-en-beperkte-dienstverlening-voor-stopzetting-dienst
Indien u uw factuur niet hebt betaald, moet de operator u verwittigen alvorens de diensten stop te zetten. 

De eerste schriftelijke herinnering is gratis. De kosten voor de daaropvolgende schriftelijke herinneringen mogen niet hoger liggen dan 10 euro. Let op: een herinneringsSMS, die een operator u zou sturen, kan ook gelden als een schriftelijke herinnering.

De operator kan u ook een nalatigheidsinterest aanrekenen op het laattijdig betaalde bedrag. Die mag niet h]]> Enquête van het BIPT over uw gebruik van telefonie, van het internet en van televisie Het BIPT heeft aan de firma Profacts een enquête toevertrouwd over de telecommunicatiegewoonten van de Belgische bevolking.

Er is een vragenlijst verstuurd aan personen die geselecteerd zijn door het Rijksregister op basis van hun leeftijd, geslacht en streek waar ze wonen. De anonimiteit van de antwoorden is gewaarborgd.

De vragenlijst moet worden teruggestuurd tegen 1 mei.

Mocht u verdere informatie wensen, dan kunt u terecht bij Profacts op het num]]>
Fri, 02 Feb 2018 00:00:00 +0100 https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/65-enquete-van-het-bipt-over-uw-gebruik-van-telefonie-van-het-internet-en-van-televisie https://www.bipt.be/nl/consumenten/news/65-enquete-van-het-bipt-over-uw-gebruik-van-telefonie-van-het-internet-en-van-televisie Het BIPT heeft aan de firma Profacts een enquête toevertrouwd over de telecommunicatiegewoonten van de Belgische bevolking.

Er is een vragenlijst verstuurd aan personen die geselecteerd zijn door het Rijksregister op basis van hun leeftijd, geslacht en streek waar ze wonen. De anonimiteit van de antwoorden is gewaarborgd.

De vragenlijst moet worden teruggestuurd tegen 1 mei.

Mocht u verdere informatie wensen, dan kunt u terecht bij Profacts op het num]]>
Easy Switch Easy switch is een procedure die werd ingevoerd om het veranderen van operator gemakkelijker te maken wanneer u ten minste over een internettoegangsdienst of een televisiedienst beschikt.

De procedure is van toepassing vanaf 1 juli 2017. Ze wordt geregeld door het koninklijk besluit van 6 september 2016 betre]]> Wed, 28 Jun 2017 16:40:00 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/internet/easy-switch https://www.bipt.be/nl/consumenten/internet/easy-switch Easy switch is een procedure die werd ingevoerd om het veranderen van operator gemakkelijker te maken wanneer u ten minste over een internettoegangsdienst of een televisiedienst beschikt.

De procedure is van toepassing vanaf 1 juli 2017. Ze wordt geregeld door het koninklijk besluit van 6 september 2016 betre]]> Netwerkneutraliteit Wat is dat? Het principe van netwerkneutraliteit garandeert dat alle gegevens op het internet gelijk worden behandeld, ongeacht de bron, de bestemming, het toestel, de applicatie om de informatie of de inhoud van de overgezonden informatie over te zenden.

Het principe belet dus dat de operatoren bepaalde klanten (die meer zouden betalen) gunstiger kunnen behandelen dan anderen en voorrang kunnen geven aan de inhoud die afkomstig is van bepaalde klanten ten opzichte va]]> Fri, 28 Oct 2016 16:41:00 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/internet/dienstkwaliteit/netwerkneutraliteit https://www.bipt.be/nl/consumenten/internet/dienstkwaliteit/netwerkneutraliteit Wat is dat? Het principe van netwerkneutraliteit garandeert dat alle gegevens op het internet gelijk worden behandeld, ongeacht de bron, de bestemming, het toestel, de applicatie om de informatie of de inhoud van de overgezonden informatie over te zenden.

Het principe belet dus dat de operatoren bepaalde klanten (die meer zouden betalen) gunstiger kunnen behandelen dan anderen en voorrang kunnen geven aan de inhoud die afkomstig is van bepaalde klanten ten opzichte va]]> Indicatoren betreffende de blokkerings- en verbrekingskans voor oproepen op de mobiele netwerken De blokkeringskans van telefonische oproepen stemt overeen met het percentage van mislukte pogingen om telefonische oproepen tot stand te brengen gedurende het drukste uur (busy hour) doordat er geen kanaal voor gespreksopbouw beschikbaar is.

De verbrekingskans van telefonische oproepen op een mobiel netwerk stemt overeen met het percentage van telefonische oproepen die aan de gang zijn en worden onderbroken voordat het gesprek op een normale wijze wordt beëindigd door de gebruik]]> Tue, 11 Oct 2016 13:40:00 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/internet/dienstkwaliteit/indicatoren-betreffende-de-blokkerings-en-verbrekingskans-voor-oproepen-op-de-mobiele-netwerken https://www.bipt.be/nl/consumenten/internet/dienstkwaliteit/indicatoren-betreffende-de-blokkerings-en-verbrekingskans-voor-oproepen-op-de-mobiele-netwerken De blokkeringskans van telefonische oproepen stemt overeen met het percentage van mislukte pogingen om telefonische oproepen tot stand te brengen gedurende het drukste uur (busy hour) doordat er geen kanaal voor gespreksopbouw beschikbaar is.

De verbrekingskans van telefonische oproepen op een mobiel netwerk stemt overeen met het percentage van telefonische oproepen die aan de gang zijn en worden onderbroken voordat het gesprek op een normale wijze wordt beëindigd door de gebruik]]> U heeft het recht om klacht in te dienen Verschillende diensten kunnen u helpen bij een klacht. 

De Ombudsdienst voor Telecommunicatie

]]>
Tue, 24 May 2016 17:54:30 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/199-u-heeft-het-recht-om-klacht-in-te-dienen https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/199-u-heeft-het-recht-om-klacht-in-te-dienen Verschillende diensten kunnen u helpen bij een klacht. 

De Ombudsdienst voor Telecommunicatie

]]>
Kunt u uw e-mailadres behouden? U heeft een e-mailadres zonder domeinnaam van uw huidige telecomoperator

 • Bijvoorbeeld: u heeft uw eigen domeinnaam (jan@smet.be) of u gebruikt een Gmail-adres, een Hotmail-adres, een Yahoo-adres...

 • U kunt dit e-mailadres altijd behouden.

U heeft een e-mailadres met domeinnaam van uw huidige telecomoperator

  ]]> Tue, 24 May 2016 17:52:28 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/198-kunt-u-uw-e-mailadres-behouden https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/198-kunt-u-uw-e-mailadres-behouden U heeft een e-mailadres zonder domeinnaam van uw huidige telecomoperator

  • Bijvoorbeeld: u heeft uw eigen domeinnaam (jan@smet.be) of u gebruikt een Gmail-adres, een Hotmail-adres, een Yahoo-adres...

  • U kunt dit e-mailadres altijd behouden.

  U heeft een e-mailadres met domeinnaam van uw huidige telecomoperator

   ]]> Kunt u uw telefoonnummer behouden? U heeft een vaste lijn:

   • U behoudt uw telefoonnummer als u in dezelfde telefoonzone blijft.

   • U schrijft daarvoor een brief naar uw nieuwe telecomoperator. Daarin zegt u dat uw nieuwe operator ervoor moet zorgen dat u uw oude nummer kan behouden.

    Uw nieuwe operator sluit uw oud abonnement af en neemt uw oud nummer over.

   • U kunt uw telefoonnummer onmiddellijk overdragen naar uw]]> Tue, 24 May 2016 17:50:31 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/197-kunt-u-uw-telefoonnummer-behouden https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/197-kunt-u-uw-telefoonnummer-behouden U heeft een vaste lijn:

    • U behoudt uw telefoonnummer als u in dezelfde telefoonzone blijft.

    • U schrijft daarvoor een brief naar uw nieuwe telecomoperator. Daarin zegt u dat uw nieuwe operator ervoor moet zorgen dat u uw oude nummer kan behouden.

     Uw nieuwe operator sluit uw oud abonnement af en neemt uw oud nummer over.

    • U kunt uw telefoonnummer onmiddellijk overdragen naar uw]]> Hoe zegt u uw abonnement op?

    • U zegt uw abonnemt op met een gewone brief, een e-mail of sms aan uw telecomoperator. Een aangetekende brief is niet nodig.

    • U moet niet zeggen waarom u uw abonnement opzegt.

    • De wet voorziet geen opzegtermijn. U kunt dus zelf een opzegdatum bepalen. Doet u dat niet, dan bepaalt de operator een opzegdatum, meestal 1 maand nadat u uw abonnement heeft opgezegd. 

    • Hoeveel kost het om uw abon]]> Tue, 24 May 2016 17:48:40 +0200 https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/196-hoe-zegt-u-uw-abonnement-op https://www.bipt.be/nl/consumenten/faq/196-hoe-zegt-u-uw-abonnement-op

    • U zegt uw abonnemt op met een gewone brief, een e-mail of sms aan uw telecomoperator. Een aangetekende brief is niet nodig.

    • U moet niet zeggen waarom u uw abonnement opzegt.

    • De wet voorziet geen opzegtermijn. U kunt dus zelf een opzegdatum bepalen. Doet u dat niet, dan bepaalt de operator een opzegdatum, meestal 1 maand nadat u uw abonnement heeft opgezegd. 

    • Hoeveel kost het om uw abon]]> U heeft het recht om uw verbruik te kennen vanuit België naar het buitenland Gebruikt u uw gsm, tablet, laptop of een ander mobiel toestel om vanuit België naar het buitenland te bellen, een sms’je of een mms’je te sturen?

     • U betaalt dan meestal veel méér dan het Eurotarief.

     • U krijgt géén waarschuwings-sms’jes.