Vergelijkende studie betreffende het prijsniveau van telecomproducten voor zakelijke gebruikers in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk [tarieven februari/maart 2014]

Type
Statistieken

Publicatiedatum
17-07-2014

Datum
17-07-2014

In navolging van de publicatie van een vergelijkende internationale prijzenstudie voor residentiële telecommunicatiediensten, heeft het BIPT besloten een gelijkaardige studie uit te voeren betreffende de zakelijke markt.

De studie die werd gerealiseerd door de Teligen-afdeling van Strategy Analytics Ltd. schetst een beeld van het prijsniveau van telecommunicatiediensten voor zelfstandigen en kleine en middelgrote ondernemingen in België in vergelijking met Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

De studie maakt gebruik van een korvenmethode om de telecommunicatiekosten van acht bedrijfstypes, waarvoor het gebruiksniveau van verschillende telecommunicatiediensten werd bepaald, met elkaar te vergelijken

De analyse beschouwt de kosten in het geval diensten afzonderlijk worden aangekocht om aan de telecommunicatievereisten van het bedrijf te voldoen, alsook de kosten voor multiplayaanbiedingen.

Document downloaden (PDF 1.86 MB)