Hoeveel kost het om van operator te veranderen?

Niets indien u op het einde bent van het contract met de operator die u verlaat of indien u het saldo van uw prepaidkaart hebt opgebruikt.

Niets indien u een contract van onbepaalde duur hebt. U mag het moment kiezen waarop het contract eindigt (zelfs onmiddellijk). Indien u geen datum opgeeft, kan de operator u verplichten om de opzeggingstermijnen vastgelegd in de algemene voorwaarden na te komen.

Niets indien u een contract van bepaalde duur hebt dat reeds minstens zes maanden loopt. Indien u een contract voor bepaalde duur moet verbreken dat nog geen zes maanden loopt, ga dan na welke vergoedingen u eventueel zult moeten betalen. Ze zullen beperkt zijn tot de abonnementskosten verschuldigd tot het einde van de periode van zes maanden. Opgelet, indien u ook een toestel hebt gekocht bij de operator kunnen u vergoedingen voor de terugbetaling van dit toestel worden aangerekend, ook voor de periode na die zes maanden. Zie de rubriek Er wordt u een gratis/in prijs verlaagde telefoon of tablet aangeboden? 

Opgelet, indien uw nieuwe operator u meldt dat hij de opzegkosten van uw contract ten laste zal nemen, vraag hem dan om dit schriftelijk te bevestigen in het contract dat u ondertekent of in de brief ter bevestiging van de bestelling, of onderteken het contract maar vermeld zelf, handgeschreven, “onder voorbehoud dat X daadwerkelijk de opzegkosten ten laste neemt”.