Als audiovisuele regulator met federale bevoegdheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, voert het BIPT krachtens de wet van 5 mai 2017 verschillende controles uit op de programma's die het heeft toegestaan. 

Wat betreft de inhoud van de programma’s, hebben deze betrekking op: 

  • de inachtneming van de menselijke waardigheid, meer bepaald de strijd tegen discriminatie, haat of geweld (art. 11 en 17, § 1, 1°), met inbegrip van commerciële audiovisuele informatie (art. 14, 3° -4°) 
  • de bescherming van minderjarigen op fysiek, mentaal en moreel vlak (art. 17, § 1, 2°), met inbegrip van individuele commerciële communicatie (art. 14, § 1, 7°) 
  • de inachtneming van de onpartijdigheid bij voorlichting en journalistieke deontologie (art. 10).

Inzake evenwicht in de programmering controleert het BIPT eveneens de inachtneming van: 

  • de evenredigheid van Europese producties (art. 21, § 1 en 29), in het bijzonder recente producties die afkomstig zijn van onafhankelijke producenten (art. 21, § 2); 
  • de plaats voorbehouden voor reclame op televisie en telewinkelen (art. 14 en 22, § 2); 
  • vereisten inzake gesponsorde audiovisuele programma’s (art. 15); 
  • vereisten inzake productplaatsing (art. 16).

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven