Als gevolg van beslissingen op de wereldradioconferenties van 2012 en 2015, zullen in de toekomst bepaalde kanalen in de maritieme VHF-band niet meer beschikbaar zijn voor spraakcommunicatie. Nieuwe technologieën (VDES) worden momenteel ontwikkeld voor digitale communicatie.

Sommige implementatiedata in het Radioreglement (RR) zijn al verstreken, met als gevolg dat sommige fabrikanten maritieme apparatuur installeren waarbij het niet meer mogelijk is om bepaalde kanalen te selecteren. Het BIPT wenst de sector te informeren dat de huidig toegewezen kanalen tot nader order beschikbaar moeten blijven voor spraakcommunicatie.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven