De radionetwerken zijn bestemd voor communicatie tussen mobiele en/of draagbare stations via eventueel een basisstation door middel van spraak of datatransmissie.

Voorbeelden:

  • Een taxibedrijf dat zijn voertuigen informatie verstrekt over ritten.
  • Walkietalkies die worden gebruikt om een evenement of werf in goede banen te leiden.
  • Controle van afstandsbediende kranen.
  • Piepersystemen gebruikt in ziekenhuizen.

Om deze communicatiemiddelen te kunnen gebruiken zonder vervelende storingen te veroorzaken dient een specifieke frequentie te worden toegekend aan elke gebruiker. Daartoe moet een vergunning worden gevraagd aan het BIPT.

Om de controle ter plaatse van de technische kenmerken mogelijk te maken moet de vergunning zich in de buurt van het gebruikte toestel bevinden.

Aanvragen voor het tijdelijke of definitieve gebruik van radionetwerken moeten via het daartoe bestemde formulier worden ingediend.

Het is aanbevolen om uw aanvraag zo snel mogelijk in te dienen om verhoogde dossierkosten voor een laattijdige aanvraag te vermijden.

Contact

BIPT – Dienst Vergunningen
Ellipsgebouw C
Koning Albert II-laan 35 bus 1
1030 Brussel
e-mail
Tel.: +32 (0)2 226 88 15

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven