Wijziging van internetprovider

In de fiche "Veranderen van internetprovider" vindt u alle elementen waar u rekening mee moet houden om van internetprovider te veranderen.

Afhankelijk van het type contract dat u hebt met uw huidige provider, gelden er andere formaliteiten om van provider te veranderen.

Hebt u een contract van bepaalde duur of van onbepaalde duur?

Een contract van bepaalde duur is een contract dat u bent aangegaan voor een bepaalde periode.

De datum waarop uw contract afloopt, staat op het initiële contract en op uw factuur.

Geen enkel contract mag initieel langer duren dan 24 maanden.

U mag steeds een contract van maximaal 12 maanden vragen.

Opgelet: indien u akkoord bent gegaan met de vernieuwing van uw eerste contract, bent u opnieuw gebonden aan een contract van bepaalde duur.

Een contract van onbepaalde duur is een contract waarin geen engagement staat om gedurende een bepaalde tijd bij een operator te blijven. U kan een dergelijk contract steeds zonder kosten opzeggen op het moment dat u wil.

Indien u uw contract van bepaalde duur niet specifiek vernieuwt, verandert uw contract automatisch in een contract dat gelijkstaat met een contract van onbepaalde duur. Het eerste contract wordt verlengd, maar het engagement om voor een bepaalde duur bij uw operator te blijven vervalt.

Op uw factuur moet vermeld staan of uw contract van bepaalde duur is.

Een operator mag een lopend contract (of het nu van bepaalde of onbepaalde duur is) pas omzetten in een nieuw contract van bepaalde duur nadat hij u op voorhand op de hoogte heeft gebracht van de gevolgen en u een schriftelijke toestemming hebt gegeven.

Wanneer u kiest voor een nieuw contract van bepaalde duur kan u mogelijk genieten van een promotie maar verliest u de automatische omzetting van uw oorspronkelijke contract in een contract van onbepaalde duur en bent u opnieuw minstens voor zes maanden gebonden aan uw operator.

Uw contract van bepaalde duur loopt al minstens zes maanden?

U kreeg een gratis toestel of een toestel tegen verminderde prijs toen u hebt ingetekend op uw contract?

Wenst u uw e-mailadres bij uw huidige operator gedurende 18 maanden en/of uw webpagina gedurende 6 maanden te behouden?

Opgelet: de regels om een contract van bepaalde duur op te zeggen zijn niet dezelfde als voor een contract van onbepaalde duur. Onder de rubriek "Een contract verbreken" kunt u lezen welke regels u dient te volgen om een contract op te zeggen.
Daar vindt u de voorbeeldbrieven om een contract op te zeggen in deze verschillende situaties.